منتدى هندسة زراعية جامعة المنوفية
الهندسة الزراعية جامعة المنوفية

منتدى هندسة زراعية جامعة المنوفية



 
اعرف من نحنالرئيسيةمحمد كاملاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخولانشر موهبتك
ادارة المنتدى بترحب بطلبة الهندسة الزراعية الجدد وتتمنى لهم عام دراسى جديد وتتمنى لهم دوام التقدم والتوفيق
تشكر ادارة المنتدى نيابة عن دفعة 2011 كلا من الدكتور كمال والدكتور ايهاب على المحهود المبذول لجميع طلبة هندسة زراعية جامعة المنوفية ونتمنى لهم دوام التقدم
بمناسبة محاولة حقوق الحق لاصاحبة نحن ايضا لينا حق ونطلب بتغيير فى مجالنا (الهندسة الزراعية )من اجل مصلحة البلاد وليس من اجل المصلحة الشخصية لنا
ترحيب خاص باشباب وبنات هندسة زراعية جميع الجامعات فى الدول العربية اللى منورين المنتدى وفى انتظار مزيد من المواضيع والمشاركات وارائهم
يعتذر ادمن المنتدى لعدم متابعتة لمطالب الاعضاء وعدم تجديد المواضيع نظرا لانشغالة باداء الخدمة العسكرية ونتعهد بكل ماهو جديد فى اقرب وقت ممكن
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
عدد زوار منتدانا

.: عدد زوار المنتدى :.



شاطر | 
 

 كل يوم أكلة جديدة

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
dr menna
مهندس زراعى جديد
مهندس زراعى جديد


عدد المساهمات : 6
نقاط : 123809
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 26/02/2010

مُساهمةموضوع: كل يوم أكلة جديدة   السبت فبراير 27, 2010 6:42 pm

ازيكم يا بنات انا مش عارفة انتوا ليه سايبن قسم حواء بتاعنا عموما بعد اذنكوا انا بقترح نعمل موضوع كل يوم اكلة وكل يوم اى حد عنده اكلة جميلة او جديدة يقولها اوك

انا هبدأ النهاردة بما ان انا مدمنة بيتزا ومش انا لوحدى فبعد عدة محاولات مريرة اخدت دكتوراه فى البيتزا والمرة دى اانا هقولكم طريقتى انا بعيد عن كلام النت اوك وجربوا بس بلاش تدعوا عليا

المقادير:-
1- نص كيلو دقيق.
2- معلقتين زيت .
3- خميرة.
4- علبة زبادى .
5- معلقة صغيرة سكر وزيها ملح .
بالنسبة للاضافات زى ما تحبوا بقى انا عموما بحب البيتزا مارجريتا يعنى ( فلفل اخضر - طماطم - زيتون - جبنة رومى وموتزاريلا وصلصة واى حاجة تحبوها )

الطريقة :-
طبعا هنعجن الدقيق والزبادى والزيت والخميرة والملح والسكر ونسيب العجانة ساعة تخمر اوك
بعد كدة نفردها فى صنية وندهنها بالصلصة ونحط كل الاضافات اللى بنحبها وندخلها الفرن بس لازم نار هادية جدا هتاخد نص ساعة تقريبا وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نوووور
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 106
نقاط : 124472
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/02/2010
العمر : 26
الموقع : ام الدنيا

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   السبت فبراير 27, 2010 6:59 pm

تسلم ايدك
"تعرفى ان حاولت كام مرة اعملها بس كل مرة تبوظ منى بس انا هجرب طريقتك دى وهقولكبس ياريت تطلع حلوة معاية عشان اخواتى الشباب بيمسكونى تريقة لو الحاجة مطلعتش حلوة"
شكررررررررررررررررررررررررا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
dr menna
مهندس زراعى جديد
مهندس زراعى جديد


عدد المساهمات : 6
نقاط : 123809
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 26/02/2010

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   السبت فبراير 27, 2010 7:14 pm

متخافيش ان شاء الله هتطلع حلوة وادعيلى بس لازم تشاركيا برضو بأى اكلة برضو انت وكل البنوتات اللى فى المنتدى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
dr menna
مهندس زراعى جديد
مهندس زراعى جديد


عدد المساهمات : 6
نقاط : 123809
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 26/02/2010

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الأحد فبراير 28, 2010 6:32 am

ايه يا بنات انتوا فين كدة هى البتزا بتاعتى مش عاجباكم ولا ايه؟؟؟

عموما اكلة النهاردة برضو انا اللى هقولها بما انكم مش حابين تشاركوا معايا

النهارد بقى اكلة سهلة جدا ( الفراخ البانيه ) انا بحبها وبحب كل الاكلات السريعة عموما دى سهلة جدا

المقادير :-

1- نص كيلو صدور بانيه مخلية ومتقطعة شرايح .
2-بصلة متوسطة وزيها برضو طماطم.
3- عودين بقدونس اخضر .
4- توابل ( ملح - فلفل - كمون - شطة - واى توابل ).
5- طبعا بيض وبقسماط .

الطريقة :-

هنفرم البصل والطماطم والبقدونس ونحط كل التوابل وبعدين نخلطهم مع الفراخ ونسيبهم يوم كامل فى التلاجة وتانى يوم بقى هنطل الفراخ بعد ما تكون اتلبت كويس و نزلها فى البيض وبعد كدة البقسماط ونقليها عادى جدا فى الزيت وبالهنا والشفا .

ملحوظة ( محدش يدعى عليا اوك ) lol! lol! lol!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Admin
مهندس ماسى
مهندس ماسى


عدد المساهمات : 378
نقاط : 138870
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/05/2009
العمر : 26
الموقع : http://agr-eng.mam9.com

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الأحد فبراير 28, 2010 8:44 am

اية الحلوة دى يامنة الله اكبر عليكى بنت بيت بصحيح تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://agr-eng.mam9.com
dr mayar
مهندس زراعى متميز
مهندس زراعى متميز


عدد المساهمات : 41
نقاط : 123850
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 25/02/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الأحد فبراير 28, 2010 9:31 am

تسلم ايدك يا منة بس انا مش هعترف بالوصفات دى الا لما تعزمينى عليها واجربها منك lol!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng_flower
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 138
نقاط : 127594
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 16/12/2009
العمر : 25
العمل/الترفيه : ان شاء الله بشمهندسة زراعية

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الأحد فبراير 28, 2010 12:09 pm

الله طعمها حلو يا دكتور
هههههههههههههه
تسلم ايدك يا جميل
واهلا بيكى فى المنتدى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
dr mayar
مهندس زراعى متميز
مهندس زراعى متميز


عدد المساهمات : 41
نقاط : 123850
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 25/02/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الأحد فبراير 28, 2010 12:23 pm

طيب يا بنات ان شاء الله يوم خطوبة منة هى هتعزمنا على الخطوبة وكل الاكلات دى
study lol! lol!


عدل سابقا من قبل dr mayar في الإثنين مارس 01, 2010 6:00 am عدل 1 مرات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
dr mayar
مهندس زراعى متميز
مهندس زراعى متميز


عدد المساهمات : 41
نقاط : 123850
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 25/02/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الإثنين مارس 01, 2010 5:58 am

ايه يا بنات انتوا فيييييييييييييييييين ليه مش بتشاركوا معانا؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نوووور
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 106
نقاط : 124472
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/02/2010
العمر : 26
الموقع : ام الدنيا

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الإثنين مارس 01, 2010 8:18 am

بسم الله الرحمن الرحيم
*طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة
المقادير:
1 - 12قطعة رقاق
2-1ك لحم احمر مفروم
3-2بصل مبشور
4-التوابل (ملح+فلفل اسمر)
5-1معلقة سمن
6-3معالق زيت
7-شوربة ساخنة"اى نوع شوربة"



الطريقة:
*نعمل اللحم المفرومة تتعصج وذالك ان نضع فى الاناء على النار سمن وزيت ونضع فيه البصل المبشور حتى يكون لونه اصفر دهبى وبعد ذالك نضف اليه اللحم ونضيف التوابل ونتركها تستوى لمدة ربع ساعة

*نجيب الصنية للى هنعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن

*ونسقى الرقاق بالشربة من غير ما يلين ونضع قطعة قطعة فى الصنية فوق بعضهمالى 6 طبقات فوق بعض وندهنهم بالسمن وبعد ذالك نضع عليهم اللحمة المفروم ونوزعها على الطبقات وبعدين نحط 6طبقات رقاق الباقيين على الوش وندهنه بالسمن ثم نضيف له كمية بسيطة جدا من الشربة وندخله فرن متوسط الحرارة


"يارب تعجبكم وتجربوها "
بالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Admin
مهندس ماسى
مهندس ماسى


عدد المساهمات : 378
نقاط : 138870
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/05/2009
العمر : 26
الموقع : http://agr-eng.mam9.com

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الإثنين مارس 01, 2010 9:02 am

الله ينور عليكى يانووووووور تسلم ايدك ايون كدة اعملوا حاجة فى المنتدى عايزين ناكل ...............
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://agr-eng.mam9.com
knight romance
المدير العام
المدير العام


عدد المساهمات : 44
نقاط : 123960
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 24/02/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الإثنين مارس 01, 2010 9:10 am

والله عندك حق يا محمد عايزين ناكل شدوا حيلكم يا بنات وانا والله بموت فى الرقاق بس لو جربته عملى يا نور هرد عليكى احسن اوك lol!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
dr mayar
مهندس زراعى متميز
مهندس زراعى متميز


عدد المساهمات : 41
نقاط : 123850
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 25/02/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الإثنين مارس 01, 2010 9:39 am

والله يا محمد انت ومحمد انا معنديش اعز منكم وانا عازماكم على كشرى
lol! lol! lol!
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نوووور
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 106
نقاط : 124472
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/02/2010
العمر : 26
الموقع : ام الدنيا

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الإثنين مارس 01, 2010 9:55 am

شكرا ليكم يارب تكون عجبتكم وما تعملها يا محمد اكيد لازم تعزمنا عليها
"انا اقول رقاق باللحمة المفرومة وانت تقولى كشرى يا ميار "
مش عارفة يا جماعة ميار بتعمل معاكم كده ليه اما لو منتش من بلد واحدة
هههههههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Admin
مهندس ماسى
مهندس ماسى


عدد المساهمات : 378
نقاط : 138870
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/05/2009
العمر : 26
الموقع : http://agr-eng.mam9.com

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الإثنين مارس 01, 2010 12:56 pm

والله انا ما اعرف هى بتعمل معانا كدة لية بس دة يانور بعيد عندك حقد ايوة حقد شاب زى الورد زى فى كلية هندسة زراعية كانت هتموت وتدخل هندسة زراعية ومحمد علشان راجل فى كلية تجارة دة الحقد ولاد البلد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://agr-eng.mam9.com
نوووور
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 106
نقاط : 124472
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/02/2010
العمر : 26
الموقع : ام الدنيا

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الإثنين مارس 01, 2010 1:01 pm

هههههههههههههههههههههه
لا لا لا لا لا ميار مش كده يا admin
يس انا عرفت هى ليه بتحقد عليكم "علموها السواقة وهى هتسبكم فى حالكم "
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نوووور
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 106
نقاط : 124472
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/02/2010
العمر : 26
الموقع : ام الدنيا

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الثلاثاء مارس 02, 2010 9:38 am

النهاردة هقول لكم طريقة عمل الكبدة البلدى
1-المقادير :
*1ك كبدة بلدى
*1|2 ك بصل مقطع قطع صغيرة
*1|2ك صماطم (تضرب فى الخلاط بس بسيط)
* 1|4 ك فلفل اخضر مقطع قطع صغيرة
* التوابل (فلفل اسمر +بهارات +شطة+ملح)
*2معلقة سمن +2معلقة زيت



2-الطريقة:
نحضر حلة ونضع فيها السمن والزيت ونضعها على النار ثم نضيف اليها البصل حتى يصح لونه اصفر ذهبى وبعدين نضيف الطماطم والفلفل الاخضر والتوابل حسب الرغبة ونتركها تتسبك ثم نضع فيها الكبدة بعد تقطيعها قطع متوسطة وغسلها جيدا ونتركها تستوى لمدة 1\2ساعة
"وتقدم ساخنة مع عيش بلدى "


يارب تعجبكم
وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Admin
مهندس ماسى
مهندس ماسى


عدد المساهمات : 378
نقاط : 138870
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/05/2009
العمر : 26
الموقع : http://agr-eng.mam9.com

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الثلاثاء مارس 02, 2010 11:50 am

ع فكرة انا بحب الاكل التيكاى واى اووووووووى
وشكرا لانى بتعلم منكم الاكل بس احنا الاصل بردة الرجالة اجمد طباخيين فى البلد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://agr-eng.mam9.com
نوووور
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 106
نقاط : 124472
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/02/2010
العمر : 26
الموقع : ام الدنيا

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الثلاثاء مارس 02, 2010 12:00 pm

تيك واى ايه بس انا كرهت الكلمة دى انا بعمل الاكل واخواتى الشباب يعندونى ويجيبوا اكل من برة والمشكلة ميكلوش من الاكل اللى بيجبوه وياكلو من اللى بعمله وانا اللى ادبس فى الاكل التانى

المهم نويين تعملوا وتجربوا ولا بنتعب نفسنا على الفاضى ومحدش ناوى يعمل حاجة
لو مش نويين تعملوا معتش هكتب حاجة

"بما انكم طباخين يا admin يا ريت تعلمنا حاجة نعملها يعنى تساهم معانه"
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Admin
مهندس ماسى
مهندس ماسى


عدد المساهمات : 378
نقاط : 138870
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/05/2009
العمر : 26
الموقع : http://agr-eng.mam9.com

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الثلاثاء مارس 02, 2010 12:10 pm

بس زى مانتى عارفة لانك قديمة معانا فى المنتدى انى كنت كاتب قبل كدة اكتر 5 اكلات ايطالى وانا اصلا كنت شيف ايطالى المهم لو كتبت اكل هيبقى اكل كبير علشان كدة بعمل اعمل اكل خفيف وبعدين الاكل الايطالى مش بيبقى لذيذ شوية مفيش احلى من الاكل الشعبى والبلدى

بس صدقينى اانا شخصيا بحفظ الاكلات ولما بجوع بعمل الاكل بنفسى ع فكرة انا اللى بعمل الاكل لنفسى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://agr-eng.mam9.com
نوووور
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 106
نقاط : 124472
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/02/2010
العمر : 26
الموقع : ام الدنيا

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الثلاثاء مارس 02, 2010 12:26 pm

والله كويس انك بتعرف تعمل اكل يا ريت اخواتى يشوفوا اللام ده
بعديد عنك انا بنت لوحدى مع اربع اخوات مفيش واحد فيهم بيعرف يجيب لنفسه كوب ميه بس انا ممرمتاهم معايه مفيش مشوار انا بعمله واما بذاكر بشغلهم تحت ايدى الاكل يتشرا وياجيلى واما اكل يتشال ويعملولى الشاى كمان وكل شوية يعملولى حاجة سخنة بس لو مفيش مذاكرة يطلع عينى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Admin
مهندس ماسى
مهندس ماسى


عدد المساهمات : 378
نقاط : 138870
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/05/2009
العمر : 26
الموقع : http://agr-eng.mam9.com

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الثلاثاء مارس 02, 2010 12:32 pm

هههههههههههههههههههههههههههههههههههه ربنا يعينك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://agr-eng.mam9.com
dr mayar
مهندس زراعى متميز
مهندس زراعى متميز


عدد المساهمات : 41
نقاط : 123850
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 25/02/2010
العمر : 26

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الثلاثاء مارس 02, 2010 2:11 pm

ربنا يخليلك اخواتك بجد مهما كانوا تاعبينك انا كنت اتمنى يكون ليا اخ او اخت حتى لو هيعملوا معايا اى حاجة
بس ربنا عوضنى باصحاب اكتر من اخواتى ولا ايه يا محمد انت ومحمد شايفين انا بقول ايه عنكم طبعا مش عشان تعلمونى السواقة وتجيبولى الرخصة طبعا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Admin
مهندس ماسى
مهندس ماسى


عدد المساهمات : 378
نقاط : 138870
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/05/2009
العمر : 26
الموقع : http://agr-eng.mam9.com

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الثلاثاء مارس 02, 2010 4:19 pm

والله لو قولتى ايه سيبك من اللى فى دماغك يا ميار

_________________
بعيد عنى لاكن من قلبى قريب مهما كان الفراق قدرنا لاكن حبك وعد علية اكيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://agr-eng.mam9.com
نوووور
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 106
نقاط : 124472
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/02/2010
العمر : 26
الموقع : ام الدنيا

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الثلاثاء مارس 02, 2010 5:10 pm

ايه دا ياميار انت مش اتفقنا اننا اصحاب وخوات ولا هترجعى فى كلامك

"بردة مقلتليش ايه رايك فى الكبدة ولا معجبتكي زى الرقاق"قولى متخفيش انا مش هزعل


بصى سيبك من محمد وانا ان شاء الله اما اتعلم السواقة هعلمك كمان سة ونص عما اخويا يبقى يعلمنى المرحلة التانية اصل هو قلى شوية حاجات فى العربية وركبهالى مرة ومش فاضى يكمل معاية هعمل ايه شباب اخر زمن لازم نتحملهم
د
بس تعرفى هنحتاج محمد بردة عشان الرخصة حاولى متزعلهوش عشان يساعدنا فى الرخصة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
نوووور
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 106
نقاط : 124472
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/02/2010
العمر : 26
الموقع : ام الدنيا

مُساهمةموضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة   الخميس أبريل 01, 2010 12:36 pm

طريقة عمل المكرونة البشاميل
المقادير:
كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق
3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
الطريقه :
تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش
بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
نعمل البشاميل
نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب
ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل
نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج

يارب المكرونة تعجبكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
كل يوم أكلة جديدة
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى هندسة زراعية جامعة المنوفية :: قسم احوال الدنيا :: حواء :: الطبخ وطبق اليوم-
انتقل الى: