منتدى هندسة زراعية جامعة المنوفية
الهندسة الزراعية جامعة المنوفية

منتدى هندسة زراعية جامعة المنوفية



 
اعرف من نحنالرئيسيةمحمد كاملاليوميةمكتبة الصورس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخولانشر موهبتك
ادارة المنتدى بترحب بطلبة الهندسة الزراعية الجدد وتتمنى لهم عام دراسى جديد وتتمنى لهم دوام التقدم والتوفيق
تشكر ادارة المنتدى نيابة عن دفعة 2011 كلا من الدكتور كمال والدكتور ايهاب على المحهود المبذول لجميع طلبة هندسة زراعية جامعة المنوفية ونتمنى لهم دوام التقدم
بمناسبة محاولة حقوق الحق لاصاحبة نحن ايضا لينا حق ونطلب بتغيير فى مجالنا (الهندسة الزراعية )من اجل مصلحة البلاد وليس من اجل المصلحة الشخصية لنا
ترحيب خاص باشباب وبنات هندسة زراعية جميع الجامعات فى الدول العربية اللى منورين المنتدى وفى انتظار مزيد من المواضيع والمشاركات وارائهم
يعتذر ادمن المنتدى لعدم متابعتة لمطالب الاعضاء وعدم تجديد المواضيع نظرا لانشغالة باداء الخدمة العسكرية ونتعهد بكل ماهو جديد فى اقرب وقت ممكن
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
عدد زوار منتدانا

.: عدد زوار المنتدى :.



شاطر | 
 

 طريقه عمل الجاتوه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
eng asmaa
مهندس زراعى متميز
مهندس زراعى متميز


عدد المساهمات : 55
نقاط : 127521
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 12/12/2009
العمر : 27
العمل/الترفيه : مهندس مع ايقاف التنفيذ

مُساهمةموضوع: طريقه عمل الجاتوه   الإثنين ديسمبر 14, 2009 5:47 am

جاتوه باللوز



المقادير

ربع كيلو سكر

ربع كيلو سمنه

بيضة واحدة

ملعقة صغيرة من روح اللوز

نصف كيلو طحين

ملعقة قهوه من البكن بودر

كوب لوز مبروش

لوز للزينه

رشة ملح

الطريقه

امزج السكرمع السمنه حتى تحصل على خليط لزج ثم اخلط البيضة وروح اللوز انخل الطحين والملح والبيكن

بودرواللوز المبروش واخلطهم بشكل جيد ثم اضف ماتبقى من الطحين شيئا فاشيئا حتى تصبح العجينه متماسكه

افردى العجينه بسماكة 3 مماو4مم على وعاء مرشوش بالطحين ثم بوسطة كاس قطره 4-5 سم قطعى هذه

العجينه اوحسب الرغبة بالاله

المعده لذلك .

ضعى القطع المستديره اوالمشكله فى وعاء مدهون بالزيت وزينى كل واحدة بحبة اللوز واخبزيها لمدة 20 دقيقة.


جاتوه بالصلصه




المقادير اللازمه للصلصه :

2/1 كوب زبده + كوب حليب + 5 ملاعق كبيره سكر + 5 ملاعق صغيره كاكاو.

الطريقه :
تمزج المواد المذكوره مع بعضها البعض وتطهى ثم تترك لتبرد .

مقادير العجينه :
3 بيضات + برش ليمونه + فانيليا + 10 ملاعق كبيره سكر + 10 ملاعق كبيره طحين + 2 ملعقه صغيره بيكنغ باودر .

الطريقه :
تمزج الصلصه البارده مع البيض المخفوق في الفانيليا ثم يضاف اليها برش الليمونه والسكر والطحين والبيكنغ باودر
بعد خلط المواد مع بعضها تصب في قالب مدهون وتخبز مدة 35 دقيقه .

ممكن عمل كريمه للتزيين ومقاديرها:
3 اكواب حليب + 5 ملاعق مسحوق الكاسترد + 5 ملاعق كبيره شوكولا + 5 ملاعق كبيره سكر

الطريقه :
يمزج الكاسترد مع الحليب البارد والشوكولا والسكر ويوضع على النار الى ان يكثف ثم يرفع عن النار ويترك ليبرد يزين الكاتو بهذه الكريمه وهي اختياريه على حسب ما تحبي


جاتوه بالمكسرات





المقادير:
8 بيضات
8 ملاعق فارينة
8 ملاعق سكر
200 غرام فاكيا بين اللوز والبوفريوة اي البندق
1 خميرة كيميائية
200 غرام زبدة
مقدار من الكرام شانتي اي دريم ويب
50 غرام فزدق اي فستق للزينة.

طريقة التحضير:
تقسم البيض الى وعائين الابيض مع قليل من الملح والاصفر مع كمية السكر ويركض جيدا وتضيف الفاكهة والزبدة بعد تذويبها ثم يخلط الكل في وعاء واحد مع اضافة الخميرة ويسكب في طبق الفرن به قليل من الزبدة وتكون مدة الطهي 30 دقيقة
تطلي على سطح الخبزة بالدريم ويب الكريمة المخفوقة ثم ترش بالفزدق المبروش وتقدم مع الشاي أو القهوة.



بس خلاص
لو طلعت حلوه ادعولي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
Admin
مهندس ماسى
مهندس ماسى


عدد المساهمات : 378
نقاط : 138720
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 13/05/2009
العمر : 26
الموقع : http://agr-eng.mam9.com

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الجاتوه   الثلاثاء ديسمبر 15, 2009 3:22 pm

اتمنى نشوف حاجة عموما انا بحب اعمل الاكل بس مو بحب اكلة ولو تسالى عن اكلى قبل كدة الاكل الايطالى عموما اجرب ابقى شريف حلوانى بس لو وحشة هتدفعى حق المقادير عموما شكرا ع الموضوع اجرب بليل كدة مع نفسى اجرب
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://agr-eng.mam9.com
sagda
مهندس زراعى متميز
مهندس زراعى متميز


عدد المساهمات : 22
نقاط : 127480
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 12/12/2009

مُساهمةموضوع: طريقه عمل الجاتوه   الأربعاء ديسمبر 16, 2009 10:49 am

لالالالالالالالالالالالالالا ايه الحاجااااااااااااات الحلوه دي نهارك ابيض بقي بتعرفي تعملي الحاجات دي من ورايه طب لما اشوفك يا سمسم
عموما شكررررررررررررررا علي الموضوعjavascript:emoticonp('geek')
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
bondoka
مهندس زراعى نشيط
مهندس زراعى نشيط


عدد المساهمات : 10
نقاط : 122912
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 13/03/2010

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الجاتوه   الثلاثاء مارس 16, 2010 2:27 pm

تسلم ايدك بجد واستمرى فى عمل الحلويات لانى بموت فى المطبخ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
ahmed mohamed higazy
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 131
نقاط : 127765
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 11/12/2009
العمر : 26
الموقع : غمرين-منوف-منوفية

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الجاتوه   الثلاثاء مارس 30, 2010 6:42 am

ياريت تجيبى حاجة الكلية نجرب الاول
اصل انا ما بخدشى الا على السكينة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
doni_samak
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 137
نقاط : 125935
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/01/2010
الموقع : Tanta kingdom
العمل/الترفيه : مفيش شيئ محدد سايبها لله

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الجاتوه   الخميس أبريل 01, 2010 8:15 am

علي فكرة كل واحد له موهبة وزي ما هي بتعلمكم طرق عمل الجاتوه انا هاعلمكم تاكلوه ازاي

اولا تجب البالتة يعني الصاج بتاع الجاتوه لأن شغل القطع دا بقي قديم
ثانيا تشمر ايدك كويس او تلبس حاجة نص كم اوفر
ثالثا تكون جايب حوالي 12 ازازة 2لتر بيبسي دا في حالة الجاتوه الكريمة وسبرايت لو في حالة الشيكولاته
رابعا نط في البالته وادعيلي بس متنساش تستحم بعد القرف اللي انت هببته دا

Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
doni_samak
مهندس متميز جدا
مهندس  متميز جدا


عدد المساهمات : 137
نقاط : 125935
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 15/01/2010
الموقع : Tanta kingdom
العمل/الترفيه : مفيش شيئ محدد سايبها لله

مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل الجاتوه   الجمعة أبريل 02, 2010 1:23 pm

مفيش اكل جديد هنا
وبعدين كله كلام مشفناش الاكل ده حلو ولا لأ عايزين ندوق
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقه عمل الجاتوه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى هندسة زراعية جامعة المنوفية :: قسم احوال الدنيا :: حواء :: الطبخ وطبق اليوم-
انتقل الى: