| كل يوم أكلة جديدة | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
dr menna admin
عدد المساهمات : 6 نقاط : 269109 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 26/02/2010
| موضوع: كل يوم أكلة جديدة السبت فبراير 27, 2010 6:42 pm | |
| ازيكم يا بنات انا مش عارفة انتوا ليه سايبن قسم حواء بتاعنا عموما بعد اذنكوا انا بقترح نعمل موضوع كل يوم اكلة وكل يوم اى حد عنده اكلة جميلة او جديدة يقولها اوك
انا هبدأ النهاردة بما ان انا مدمنة بيتزا ومش انا لوحدى فبعد عدة محاولات مريرة اخدت دكتوراه فى البيتزا والمرة دى اانا هقولكم طريقتى انا بعيد عن كلام النت اوك وجربوا بس بلاش تدعوا عليا
المقادير:- 1- نص كيلو دقيق. 2- معلقتين زيت . 3- خميرة. 4- علبة زبادى . 5- معلقة صغيرة سكر وزيها ملح . بالنسبة للاضافات زى ما تحبوا بقى انا عموما بحب البيتزا مارجريتا يعنى ( فلفل اخضر - طماطم - زيتون - جبنة رومى وموتزاريلا وصلصة واى حاجة تحبوها )
الطريقة :- طبعا هنعجن الدقيق والزبادى والزيت والخميرة والملح والسكر ونسيب العجانة ساعة تخمر اوك بعد كدة نفردها فى صنية وندهنها بالصلصة ونحط كل الاضافات اللى بنحبها وندخلها الفرن بس لازم نار هادية جدا هتاخد نص ساعة تقريبا وبالهنا والشفا | |
|
| |
نوووور مهندس متميز جدا
عدد المساهمات : 106 نقاط : 269772 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 15/02/2010 العمر : 34 الموقع : ام الدنيا
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة السبت فبراير 27, 2010 6:59 pm | |
| تسلم ايدك "تعرفى ان حاولت كام مرة اعملها بس كل مرة تبوظ منى بس انا هجرب طريقتك دى وهقولكبس ياريت تطلع حلوة معاية عشان اخواتى الشباب بيمسكونى تريقة لو الحاجة مطلعتش حلوة" شكررررررررررررررررررررررررا | |
|
| |
dr menna admin
عدد المساهمات : 6 نقاط : 269109 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 26/02/2010
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة السبت فبراير 27, 2010 7:14 pm | |
| متخافيش ان شاء الله هتطلع حلوة وادعيلى بس لازم تشاركيا برضو بأى اكلة برضو انت وكل البنوتات اللى فى المنتدى | |
|
| |
dr menna admin
عدد المساهمات : 6 نقاط : 269109 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 26/02/2010
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الأحد فبراير 28, 2010 6:32 am | |
| ايه يا بنات انتوا فين كدة هى البتزا بتاعتى مش عاجباكم ولا ايه؟؟؟ عموما اكلة النهاردة برضو انا اللى هقولها بما انكم مش حابين تشاركوا معايا النهارد بقى اكلة سهلة جدا ( الفراخ البانيه ) انا بحبها وبحب كل الاكلات السريعة عموما دى سهلة جدا المقادير :- 1- نص كيلو صدور بانيه مخلية ومتقطعة شرايح . 2-بصلة متوسطة وزيها برضو طماطم. 3- عودين بقدونس اخضر . 4- توابل ( ملح - فلفل - كمون - شطة - واى توابل ). 5- طبعا بيض وبقسماط . الطريقة :- هنفرم البصل والطماطم والبقدونس ونحط كل التوابل وبعدين نخلطهم مع الفراخ ونسيبهم يوم كامل فى التلاجة وتانى يوم بقى هنطل الفراخ بعد ما تكون اتلبت كويس و نزلها فى البيض وبعد كدة البقسماط ونقليها عادى جدا فى الزيت وبالهنا والشفا . ملحوظة ( محدش يدعى عليا اوك ) | |
|
| |
Admin مهندس ماسى
عدد المساهمات : 378 نقاط : 284170 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 13/05/2009 العمر : 34 الموقع : https://agr-eng.mam9.com
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الأحد فبراير 28, 2010 8:44 am | |
| اية الحلوة دى يامنة الله اكبر عليكى بنت بيت بصحيح تسلم ايدك | |
|
| |
dr mayar مهندس زراعى متميز
عدد المساهمات : 41 نقاط : 269150 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 25/02/2010 العمر : 34
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الأحد فبراير 28, 2010 9:31 am | |
| تسلم ايدك يا منة بس انا مش هعترف بالوصفات دى الا لما تعزمينى عليها واجربها منك | |
|
| |
eng_flower مهندس متميز جدا
عدد المساهمات : 138 نقاط : 272894 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 16/12/2009 العمر : 33 العمل/الترفيه : ان شاء الله بشمهندسة زراعية
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الأحد فبراير 28, 2010 12:09 pm | |
| الله طعمها حلو يا دكتور هههههههههههههه تسلم ايدك يا جميل واهلا بيكى فى المنتدى | |
|
| |
dr mayar مهندس زراعى متميز
عدد المساهمات : 41 نقاط : 269150 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 25/02/2010 العمر : 34
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الأحد فبراير 28, 2010 12:23 pm | |
|
عدل سابقا من قبل dr mayar في الإثنين مارس 01, 2010 6:00 am عدل 1 مرات | |
|
| |
dr mayar مهندس زراعى متميز
عدد المساهمات : 41 نقاط : 269150 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 25/02/2010 العمر : 34
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الإثنين مارس 01, 2010 5:58 am | |
| ايه يا بنات انتوا فيييييييييييييييييين ليه مش بتشاركوا معانا؟ | |
|
| |
نوووور مهندس متميز جدا
عدد المساهمات : 106 نقاط : 269772 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 15/02/2010 العمر : 34 الموقع : ام الدنيا
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الإثنين مارس 01, 2010 8:18 am | |
| بسم الله الرحمن الرحيم *طريقة عمل الرقاق باللحمة المفرومة المقادير: 1 - 12قطعة رقاق 2-1ك لحم احمر مفروم 3-2بصل مبشور 4-التوابل (ملح+فلفل اسمر) 5-1معلقة سمن 6-3معالق زيت 7-شوربة ساخنة"اى نوع شوربة"
الطريقة: *نعمل اللحم المفرومة تتعصج وذالك ان نضع فى الاناء على النار سمن وزيت ونضع فيه البصل المبشور حتى يكون لونه اصفر دهبى وبعد ذالك نضف اليه اللحم ونضيف التوابل ونتركها تستوى لمدة ربع ساعة *نجيب الصنية للى هنعمل فيها الرقاق وندهنها بالسمن *ونسقى الرقاق بالشربة من غير ما يلين ونضع قطعة قطعة فى الصنية فوق بعضهمالى 6 طبقات فوق بعض وندهنهم بالسمن وبعد ذالك نضع عليهم اللحمة المفروم ونوزعها على الطبقات وبعدين نحط 6طبقات رقاق الباقيين على الوش وندهنه بالسمن ثم نضيف له كمية بسيطة جدا من الشربة وندخله فرن متوسط الحرارة
"يارب تعجبكم وتجربوها " بالهنا والشفا | |
|
| |
Admin مهندس ماسى
عدد المساهمات : 378 نقاط : 284170 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 13/05/2009 العمر : 34 الموقع : https://agr-eng.mam9.com
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الإثنين مارس 01, 2010 9:02 am | |
| الله ينور عليكى يانووووووور تسلم ايدك ايون كدة اعملوا حاجة فى المنتدى عايزين ناكل ............... | |
|
| |
knight romance المدير العام
عدد المساهمات : 44 نقاط : 269260 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 24/02/2010 العمر : 34
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الإثنين مارس 01, 2010 9:10 am | |
| والله عندك حق يا محمد عايزين ناكل شدوا حيلكم يا بنات وانا والله بموت فى الرقاق بس لو جربته عملى يا نور هرد عليكى احسن اوك | |
|
| |
dr mayar مهندس زراعى متميز
عدد المساهمات : 41 نقاط : 269150 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 25/02/2010 العمر : 34
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الإثنين مارس 01, 2010 9:39 am | |
| | |
|
| |
نوووور مهندس متميز جدا
عدد المساهمات : 106 نقاط : 269772 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 15/02/2010 العمر : 34 الموقع : ام الدنيا
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الإثنين مارس 01, 2010 9:55 am | |
| شكرا ليكم يارب تكون عجبتكم وما تعملها يا محمد اكيد لازم تعزمنا عليها "انا اقول رقاق باللحمة المفرومة وانت تقولى كشرى يا ميار " مش عارفة يا جماعة ميار بتعمل معاكم كده ليه اما لو منتش من بلد واحدة هههههههههههههههههههههه | |
|
| |
Admin مهندس ماسى
عدد المساهمات : 378 نقاط : 284170 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 13/05/2009 العمر : 34 الموقع : https://agr-eng.mam9.com
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الإثنين مارس 01, 2010 12:56 pm | |
| والله انا ما اعرف هى بتعمل معانا كدة لية بس دة يانور بعيد عندك حقد ايوة حقد شاب زى الورد زى فى كلية هندسة زراعية كانت هتموت وتدخل هندسة زراعية ومحمد علشان راجل فى كلية تجارة دة الحقد ولاد البلد | |
|
| |
نوووور مهندس متميز جدا
عدد المساهمات : 106 نقاط : 269772 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 15/02/2010 العمر : 34 الموقع : ام الدنيا
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الإثنين مارس 01, 2010 1:01 pm | |
| هههههههههههههههههههههه لا لا لا لا لا ميار مش كده يا admin يس انا عرفت هى ليه بتحقد عليكم "علموها السواقة وهى هتسبكم فى حالكم " | |
|
| |
نوووور مهندس متميز جدا
عدد المساهمات : 106 نقاط : 269772 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 15/02/2010 العمر : 34 الموقع : ام الدنيا
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الثلاثاء مارس 02, 2010 9:38 am | |
| النهاردة هقول لكم طريقة عمل الكبدة البلدى 1-المقادير : *1ك كبدة بلدى *1|2 ك بصل مقطع قطع صغيرة *1|2ك صماطم (تضرب فى الخلاط بس بسيط) * 1|4 ك فلفل اخضر مقطع قطع صغيرة * التوابل (فلفل اسمر +بهارات +شطة+ملح) *2معلقة سمن +2معلقة زيت
2-الطريقة: نحضر حلة ونضع فيها السمن والزيت ونضعها على النار ثم نضيف اليها البصل حتى يصح لونه اصفر ذهبى وبعدين نضيف الطماطم والفلفل الاخضر والتوابل حسب الرغبة ونتركها تتسبك ثم نضع فيها الكبدة بعد تقطيعها قطع متوسطة وغسلها جيدا ونتركها تستوى لمدة 1\2ساعة "وتقدم ساخنة مع عيش بلدى "
يارب تعجبكم وبالهنا والشفا | |
|
| |
Admin مهندس ماسى
عدد المساهمات : 378 نقاط : 284170 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 13/05/2009 العمر : 34 الموقع : https://agr-eng.mam9.com
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الثلاثاء مارس 02, 2010 11:50 am | |
| ع فكرة انا بحب الاكل التيكاى واى اووووووووى وشكرا لانى بتعلم منكم الاكل بس احنا الاصل بردة الرجالة اجمد طباخيين فى البلد | |
|
| |
نوووور مهندس متميز جدا
عدد المساهمات : 106 نقاط : 269772 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 15/02/2010 العمر : 34 الموقع : ام الدنيا
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الثلاثاء مارس 02, 2010 12:00 pm | |
| تيك واى ايه بس انا كرهت الكلمة دى انا بعمل الاكل واخواتى الشباب يعندونى ويجيبوا اكل من برة والمشكلة ميكلوش من الاكل اللى بيجبوه وياكلو من اللى بعمله وانا اللى ادبس فى الاكل التانى المهم نويين تعملوا وتجربوا ولا بنتعب نفسنا على الفاضى ومحدش ناوى يعمل حاجة لو مش نويين تعملوا معتش هكتب حاجة "بما انكم طباخين يا admin يا ريت تعلمنا حاجة نعملها يعنى تساهم معانه" | |
|
| |
Admin مهندس ماسى
عدد المساهمات : 378 نقاط : 284170 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 13/05/2009 العمر : 34 الموقع : https://agr-eng.mam9.com
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الثلاثاء مارس 02, 2010 12:10 pm | |
| بس زى مانتى عارفة لانك قديمة معانا فى المنتدى انى كنت كاتب قبل كدة اكتر 5 اكلات ايطالى وانا اصلا كنت شيف ايطالى المهم لو كتبت اكل هيبقى اكل كبير علشان كدة بعمل اعمل اكل خفيف وبعدين الاكل الايطالى مش بيبقى لذيذ شوية مفيش احلى من الاكل الشعبى والبلدى
بس صدقينى اانا شخصيا بحفظ الاكلات ولما بجوع بعمل الاكل بنفسى ع فكرة انا اللى بعمل الاكل لنفسى | |
|
| |
نوووور مهندس متميز جدا
عدد المساهمات : 106 نقاط : 269772 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 15/02/2010 العمر : 34 الموقع : ام الدنيا
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الثلاثاء مارس 02, 2010 12:26 pm | |
| والله كويس انك بتعرف تعمل اكل يا ريت اخواتى يشوفوا اللام ده بعديد عنك انا بنت لوحدى مع اربع اخوات مفيش واحد فيهم بيعرف يجيب لنفسه كوب ميه بس انا ممرمتاهم معايه مفيش مشوار انا بعمله واما بذاكر بشغلهم تحت ايدى الاكل يتشرا وياجيلى واما اكل يتشال ويعملولى الشاى كمان وكل شوية يعملولى حاجة سخنة بس لو مفيش مذاكرة يطلع عينى | |
|
| |
Admin مهندس ماسى
عدد المساهمات : 378 نقاط : 284170 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 13/05/2009 العمر : 34 الموقع : https://agr-eng.mam9.com
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الثلاثاء مارس 02, 2010 12:32 pm | |
| هههههههههههههههههههههههههههههههههههه ربنا يعينك | |
|
| |
dr mayar مهندس زراعى متميز
عدد المساهمات : 41 نقاط : 269150 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 25/02/2010 العمر : 34
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الثلاثاء مارس 02, 2010 2:11 pm | |
| ربنا يخليلك اخواتك بجد مهما كانوا تاعبينك انا كنت اتمنى يكون ليا اخ او اخت حتى لو هيعملوا معايا اى حاجة بس ربنا عوضنى باصحاب اكتر من اخواتى ولا ايه يا محمد انت ومحمد شايفين انا بقول ايه عنكم طبعا مش عشان تعلمونى السواقة وتجيبولى الرخصة طبعا | |
|
| |
Admin مهندس ماسى
عدد المساهمات : 378 نقاط : 284170 السٌّمعَة : 1 تاريخ التسجيل : 13/05/2009 العمر : 34 الموقع : https://agr-eng.mam9.com
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الثلاثاء مارس 02, 2010 4:19 pm | |
| والله لو قولتى ايه سيبك من اللى فى دماغك يا ميار | |
|
| |
نوووور مهندس متميز جدا
عدد المساهمات : 106 نقاط : 269772 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 15/02/2010 العمر : 34 الموقع : ام الدنيا
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الثلاثاء مارس 02, 2010 5:10 pm | |
| ايه دا ياميار انت مش اتفقنا اننا اصحاب وخوات ولا هترجعى فى كلامك "بردة مقلتليش ايه رايك فى الكبدة ولا معجبتكي زى الرقاق"قولى متخفيش انا مش هزعل بصى سيبك من محمد وانا ان شاء الله اما اتعلم السواقة هعلمك كمان سة ونص عما اخويا يبقى يعلمنى المرحلة التانية اصل هو قلى شوية حاجات فى العربية وركبهالى مرة ومش فاضى يكمل معاية هعمل ايه شباب اخر زمن لازم نتحملهم د بس تعرفى هنحتاج محمد بردة عشان الرخصة حاولى متزعلهوش عشان يساعدنا فى الرخصة | |
|
| |
نوووور مهندس متميز جدا
عدد المساهمات : 106 نقاط : 269772 السٌّمعَة : 0 تاريخ التسجيل : 15/02/2010 العمر : 34 الموقع : ام الدنيا
| موضوع: رد: كل يوم أكلة جديدة الخميس أبريل 01, 2010 12:36 pm | |
| طريقة عمل المكرونة البشاميل المقادير: كيس مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف لبن 3ملاعق دقيق 3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار الطريقه : تسلق المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم الزيت علشان متعجنش بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد نعمل البشاميل نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان تصبح كريميه الملمس اول ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل نضعها فى فرن متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج يارب المكرونة تعجبكم | |
|
| |
| كل يوم أكلة جديدة | |
|